24 Haziran 2012 Pazar

Güzel görünme güdüsü insanlık tarihi kadar eskiye dayanır


Güzel görünme güdüsü insanlık tarihi kadar eskiye dayanır. Özellikle kadınlar tarih boyunca görünümlerini türlü müdahalelerle değiştirerek daha güzel olma çabası içerinde olmuştur. Bu çabalarını da türlü süs eşyaları ile güçlendirmeyi tercih etmişlerdir.
Güzel görünmek adına yapılanlar zamanla değişim göstermiştir. Ama her dönem mutlaka bir süs eşyasından yardım alınmıştır. Bu süs eşyası kimi zaman boyuna takılmış bir ip parçası kimi zaman da parlak görünümlü bir taş olmuştur.
Birçok tarihi kalıntı bize gösteriyor ki süs eşyası olarak altının kullanımı oldukça eski tarihlere dayanıyor. Eski dönemlerde yaşamış insanlar için bir zenginlik göstergesi olan altın bugün bile en değerli madenlerin başında geliyor. Uluslar arası pazarlarda dahi geçerli bir alışveriş aracı olarak kullanılıyor.
Bugün hala birçok insan en önemli anlarını ölümsüzleştirmek için hediye alırken seçimini büyük oranda altından yana kullanıyor. Günümüzde bile evlilik gibi önemli bir oluşumun dahi olmazsa olmazı altın bir yüzük.
Bu kadar rağbet görmesi daha uzun yıllar altının gerek yatırım aracı olarak, gerekse insanların birbirlerine verdiği değerin bir göstergesi olarak hayatımızda yer alacağının sinyallerini veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder